Direct contact? +31 (0)186 57 60 50

                                                                                                                                                                                             Wassen, drogen en strijken
voor bedrijven en professionals

Goud Laundry Solutions

Home - Nieuws - WETCLEANING CONCEPT

Archief

WETCLEANING CONCEPT

WETCLEANING – WETCLEAN – NATWASSEN

Ongeveer 10 tot 15 jaar geleden was er een enorme run op WETCLEAN machines. Bijna iedere stomerij moest en zou een WETCLEAN wasmachine met bijbehorende droger hebben.  Vroeger het zogenaamde Miele-Kreussler systeem, maar ook Electrolux kwam bijvoorbeeld met het Lagoon systeem. Andere merken zoals Danube, Fagor en Ipso volgde natuurlijk ook.

Machines van toen

De machines van 10 – 15 jaar geleden waren eigenlijk al voorzien van vrij uitgebreide besturingen. De motor werd aangestuurd met een frequentieregelaar, hiermee kon u de snelheid van de trommel instellen en de actietijd en stoptijd van de trommel. De waterhoogte werd al bepaald met een elektronische drukregelaar waarmee het niveau naar wens ingesteld kon worden. Het gehele programma kon al geheel naar wens worden ingesteld. was- en spoelbeurten erbij of eraf was geen enkel probleem. Zeepsignalen meestal maximaal 6 stuks maar voor vloeibare zeep zijn dit er meer dan genoeg.  Maar wilde u er meer dan konden we dit gewoon met een simpel relais uitbreiden.

Producten van toen

Wetcleaning werd veelal gebruikt met een hoog waterniveau, de belading was maximaal 50% van de werkelijke inhoud van de industriële wasmachine. Dus een machine met een inhoud van 25 KG (trommel volume 250 liter) is dus maar geschikt voor maximaal 12,5 KG aan WETCLEAN producten. De producten zijn in de loop der jaren aangepast maar sommige leveranciers werken nog steeds met nagenoeg dezelfde producten.

Instellen van wasapparatuur

Als machine leveranciers wordt onze expertise vaak gevraagd als er vloeibare zeeppompen gemonteerd moeten worden op de wasmachines. Onze zeeppomp specialisten hebben al honderden verschillende installaties in de loop der jaren geïnstalleerd, onderhouden en gemoderniseerd. Ook voor machines die niet voorbereid zijn voor vloeibare zeep hebben wij altijd wel een oplossing. Wat ons in het verleden vooral opviel is dat er weinig gedaan werd met de snelheid van de trommel en de actie en stoptijden van de trommel. Ook bij het vullen en leeglopen van de machine is het bijvoorbeeld belangrijk om de trommel niet te laten draaien. Hier werd in het verleden niet naar gekeken of de functie zat niet op de machine. Was dit dan niet te realiseren? Jazeker wel door middel van een schijnstap zonder beweging kon de machine vullen of leeglopen. Iets meer programmeren maar het is wel mogelijk.

Producten van nu

Er zijn een aantal zeepleveranciers die actief zijn op het gebied van WETCLEANING.

  • Bufa
  • Seitz
  • Kreusller
  • Christeyns

en nog een aantal kleinere leverancier.

Welke producten zijn het beste?  bij wie moet u kopen?

Gelukkig zijn wij als Dutch Laundry Group onafhankelijk van alle zeepleveranciers op het gebied van Wetcleaning en Chemisch reinigen. Dat is helaas niet bij alle leveranciers het geval. Een leverancier van apparatuur die ook wasmiddelen verkoopt van 1 bepaald merk zal u nooit eerlijk adviseren deze zal altijd naar zijn eigen verdienmodel kijken. Dergelijke bedrijven kunt u beter links laten liggen.

Zelf samenstellen

Er zijn zelfs klanten die zelf een systeem hebben samengesteld. Bepaalde producten van de leverancier X en het andere weer van leverancier Z. Dit kan natuurlijk ook met apparatuur zo het geval zijn. Een bepaald merk kan dan wel een mooie wasmachine hebben maar zijn hun drogers wel van dezelfde goede kwaliteit ?

Het nieuwe WETCLEAN 4.1 van DLG

Met het nieuwe natwassen dat met een laagwaterniveau gebeurt bespaart u natuurlijk op energie, water en producten. Het resultaat is fantastisch en de programma’s zijn gemiddeld zo’n 20 -25 minuten. Het droogproces is ook vrij simpel 12 minuten op 60 graden met 6 minuten cooldown erachter. Onze FAGOR industriele wasmachines zijn standaard gereed voor WETCLEANING 4.1 met de meest uitgebreidste besturing en zeer gemakkelijke software zijn deze machines te programmeren. Maar ook tijdens het programma kunt u van alles bekijken en aanpassen.

Wat is goedkoper WETCLEAN of REINIGINGSMACHINE

Om op deze vraag te beantwoorden stellen wij graag even onze Multi-Tex reinigingsmachines even voor. DLG Dutch Laundry Group is de leverancier van de MULTI-TEX multisolvent machines ( MT-CLASSE) de allerbeste reinigingsmachines van deze tijd. De Multi-Tex MT machines kunnen geheel naar wens worden samengesteld. De meest verkochte setting is een reinigingsmachine met Ozon ionisatie om uw vloeistof te beschermen. Voor o.a. HiGlo gebruiken wij deze machines zonder distilleer. We wachten nog op testen met producten zoals Sensene en Intense. Wij hebben namens u al vorig jaar aan deze leveranciers gevraagd om testen te doen bij onze fabrikant. Wist u dat DLG vorig jaar de meeste nieuwe reinigingsmachines heeft verkocht binnen Nederland en België.  De Multi-Tex reinigingsmachines zijn volledig gebouwd in Duitsland en worden voorzien van de allerbeste filtertechnieken. Gaat u zelf suède reinigen of veel olie vervuilde producten dan alleen dan adviseren wij een distilleer aan op de machine. Voor normale kleding heeft u dit helemaal niet nodig. Machines zonder distilleer verbruiken veel minder energie hebben GEEN koelcompressor nodig (geen keuring). Doordat er geen distilleer op uw machine zit zal u ook veel minder reinigingsvloeistof gaan verbruiken. Voor-detacheren en extra reinigingsproducten toevoegen is helemaal NIET nodig

Minder energie en zeer compact

De reinigingsmachines gebruiken dus heel weinig energie en kunnen geleverd worden met een kleine ingebouwde stoomunit.  Helemaal self-supporting. Wist u dat een 10kg MultiTex slecht 1,5 x 1,5m2 aan ruimte in beslag neemt. Nu kan iedere stomerij depot omgebouwd worden tot volledig functionele stomerij.

Maar Wetcleaning of Multisolvent

Wij komen nog even terug op de vraag wat nu goedkoper is Wetcleaning of reinigen in een reinigingsmachine. Levert u vooral stomerij services dan is een nieuwe reinigingsmachine ondenkbaar. Maar uw reinigingsmachine geeft  gratis koelwater dat u weer kan gebruiken in een wasmachine. Onze visie is dat u met beide opties in huis het beste uit bent. Het reinigen in een reinigingsmachine is natuurlijk goedkoper dan een WETCLEANING proces. Ook neemt een Multi-Tex reinigingsmachine veel minder ruimte in deze is kleiner dan de wasmachine en droger bij elkaar. De reinigingsmachine heeft een minimaal aan koelwater dat u weer kan gebruiken om te natwassen.  Er is ook geen rookgas of luchtafvoer nodig, alleen een wateraansluiting, elektrisch en opvangbak zodat u het koelwater kan hergebruiken. Momenteel gebruiken we de MultiTex alleen nog met HiGlo, Silicone KWL en KWL en de resultaten zijn werkelijk verbluffend. De mannen van Bufa zeggen ze dat het product Sensene nog beter werkt dan HiGlo en de man achter Seitz zegt dat ook met het product Intense. Wij kunnen dit pas bevestigen zodra de producten zijn geleverd om te testen. Dit zou natuurlijk fantastisch zijn, maar kunnen deze producten ook resultaat bieden zonder distilleer? Klanten die voorheen een reinigingsmachine met PER hadden staan en bij  ons een nieuwe MultiTex hebben gekocht met Siliconen KWL of HiGlo zijn super tevreden.

Multi-Tex

De Multisolvent Reinigingsmachine van Multi-Tex presteert beter dan iedere andere reinigingsmachine. Multi-Tex is van oudsher een bedrijf dat zich ook flink heeft toegelegd op filtertechniek. In de MultiTex machine gebruiken wij filterschijven in combinatie met Ozon reiniging vandaar dat wij geen distilleer meer nodig hebben. Klanten die al meer dan 2 jaar  draaien met de  MultiTex MT-Classe zijn razend enthousiast. Als wij naar een BOWE machine kijken met distilleer in combinatie met HiGlo dan zien wij dat het verbruik van het product heel erg hoog is. En de vloeistof niet mooi helder is.  Daarnaast is het energie verbruik veel hoger en neemt de machine veel meer ruimte in.

FAGOR of DANUBE

De Fagor wetcleaning machines en die van DANUBE zijn onze standaard wasmachines, want iedere wasmachine die wij afleveren is natuurlijk direct geschikt voor WETCLEANING. Alles aan boord zelfs meer dan ieder ander merk. Zo zijn alle machines altijd standaard voorzien van een Touchscreen kleurendisplay waarmee ieder programma eenvoudig kan worden gekozen. De programma’s kunnen eenvoudig d.m.v. een programma bilbliotheek worden aangepast op de machine maar ook op de computer. U zet de programma’s op een USB stick en kan ze zo weer in de machines zetten. Geen dure kabels en de software wordt gratis meegeleverd. Terwijl het programma draait kunt u de gehele status bekijken maar u kunt ook iedere stap handmatig aanpassen zelfs als de  machine in bedrijf is. Meer water, Minder water, Meer tijd temperatuur veranderen u kunt het zo gek niet opnoemen of het is mogelijk. WETCLEAN programma’s zullen uiteraard stilstaand vullen en stilstaand leeglopen en direct dynamisch gaan centrifugeren. Sommige merken zijn gek op dure termen er is zelfs 1 fabrikant die voor al hun merken ( lees machines met een andere sticker erop)  een andere naam heeft verzonnen : Smartclean, Excello, Softwash.

Oja het verschil tussen een FAGOR en een DANUBE  Fagor heeft een normale deur scharnierpunt rechterzijde en de DANUBE heeft het scharnierpunt aan de linkerzijde ( eindelijk een wasmachine voor links-handige mensen)

Wilt u natwassen en gewoon een machine hebben die alles in huis heeft, neem contact op met DLG Dutch Laundry Group

In het segment WETCLEANING hebben wij voor u de ideale wasmachine en de ideale wasdroger. Nog niet toe aan een nieuwe machine en heeft uw machine een electronische besturing 9 van de 10 keer is deze ook gewoon geschikt voor WETCLEANING.

 

Wilt u kennismaken met onze WETCLEANING machines of met onze Multi-Tex reinigingsmachines maak dan een afspraak:

  • vul onderstaand formulier in

  • of bel met : 0186-576050

of kijk op www.wetclean.nl

 

Contact

© Goud Laundry Solutions 2015

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-67809058-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');